Nyårslöfte – gå ner i vikt!

Det är snart nytt år och då är det ett utmärkt tillfälle att börja om och bli hälsosammare, så varför inte försöka gå ner i vikt? Ett hälsosammare liv är idag viktigare än någonsin. Att vara överviktig är inte hälsosamt och alla kan gå ner i vikt, man måste bara vara konsekvent och envis. Ibland kanske man behöver hjälp att komma igång och hos euroClinix finns det hjälp att få. Att gå ner i vikt handlar i mångt och mycket om att ha självdisciplin och man måste förstå att man måste förändra sin livsstil.

gå ner i vikt till nyår

Lite tips för att gå ner i vikt

Det finns otaliga bantningskurer, den ena är bättre än den andra och en del totalt värdelösa. Vad som passar just dej är högst individuellt. För en del så fungerar LCHF dieten, andra kör 5-2-dieten, det var bara två exempel. Det som är viktigt är att du är noga med vad du äter och att du äter lagom portioner. Dessutom är det viktigt att du rör på dej och håller igång, just motionen går du inte ner i vikt av. Men det är viktigt att hålla igång kroppen. Så det du äter och att du rör dej är det du måste tänka på. Undvik socker som är skadligt och inget vi människor måste ha för att överleva. Socker finns i det mesta i maten idag, just för att det ska smaka gott.

Det kan vara svårt att lägga om sin kost och det tar tid. Tålamod är viktigt, likaså att du är konsekvent och inte fuskar. Du kan ha en dag i veckan när du ”fuskar” och äter något extra och resten av tiden är du strikt. När du väl kommit in i dina nya rutiner så blir det mycket lättare. Vi människor är ju vane-människor och det kan vara svårt att bryta invanda mönster. Men du fixar det!

Bantningspiller eller inte?!

Bantningspiller har funnits i alla tider och om det är bra eller dåligt är inget vi kan ta ställning till. Men varför inte kickstarta med bantningspiller och om det ger dej en bra start är det bra. Sen när du känner att du börjar tappa vikt och fått in nya rutiner på hälsosam kost och mer motion så kan du klara din viktnedgång på egen hand.

Undvik socker, friterat, godis, snacks, snabbmat och laga din egen mat i den mån du kan. Ät mycket sallad och grönsaker och även kött, fågel och fisk. Kolla på innehållsförteckningen på maten du köper, så liten innehållsförteckning som är möjlig är det bästa och mest hälsosamt. Idag är det så mycket tillsatser i maten man köper och dessa tillsatser är inte bra för vår hälsa.

Motionera och håll igång kroppen!

Att motionera betyder inte per automatik att du måste gå på gym, absolut inte. Du kan motionera på egen hand, ta promenader i din egen takt, det viktiga är att du håller igång kroppen. Dagny Karlsson är en dam som nått en aktningsvärd ålder av 109 år. När hon får frågan hur hon blivit så gammal och fortfarande så pigg. Så svarar hon att man måste röra sej mycket och promenera minst 40 minuter varje dag. Sen säger hon också att man måste se framåt och inte älta det som varit, så sant.

Vad som är säkert är att övervikt inte är hälsosamt och om du har övervikt bör du försöka gå ner i vikt och bli hälsosammare. Du får bättre fysik, du kommer att bli friskare, piggare och må mycket bättre. Så varför inte ge dej själv ett nyårslöfte och försöka gå ner i vikt när 2022 börjar. En bra start för ett bättre liv, du fixar det!

Lycka till önskar vi på www.internetapotek.eu :-).

 

1 svar på ”Nyårslöfte – gå ner i vikt!”

Lämna en kommentar