Ångerrätt

Trygg e-handel och 14 dagars ångerrätt, detta har du som konsument enligt svensk lag när du handlar på nätet. Så vad du än handlar på nätet så har du ångerrätt i fjorton dagar från den dagen du tagit emot din produkt.

Du kan läsa om ångerrätt hos Hallokonsument och hos Konsumentverket.

För att ta ett exempel: Har du handlat något på ett apotek så kontaktar du dom och informerar dom om att du ångrat dej eller att du har gjort en felaktig beställning. Värt att veta är att säljaren ska, enligt svensk lag om ångerrätten stå för frakten när du ska återsända produkterna.

När du utnyttjar din 14 dagars ångerrätt enligt lag så skickar du tillbaka varorna till företaget du beställt ifrån. I exemplet ovan, så skickar du tillbaka produkten till apoteket. Vi rekommenderar att du även skickar ett email till företaget du ångrar köpet hos, för att ha detta skriftligt, trots att du kanske ringt upp deras kundtjänst. Du kan även be kundtjänst bekräfta det ni pratat om i ett email de sänder till dej. Därefter återbetalar de pengarna till dej.

Om det gäller telefonförsäljning så har ett avtal ingåtts först efter att du har bekräftat det skriftligt, det är väldigt viktigt. Notera att skriftligt avtal även innebär att elektronisk form via e-post eller sms. Så var uppmärksam på det. Notera att du ska få information innan köpet där det står hur du ångrar köpet om du vill använda dej utav lagstadgad ångerrätt.