Reseapotek

När man ska ut på resa så är det bra att förbereda sej och ha med sej ett litet reseapotek. Att ha det packat i en liten väska där man har ordning och reda på det viktiga man kan behöva när man är på resande fot. Många åker iväg över en weekend, kanske till en storstad eller till stugan på landet. Eller så åker man på längre resor världen över. Där man befinner sej finns kanske inga apotek i närheten och internetapotek är inte att tänka på just då. Så packa en väska med ditt eget reseapotek och känn dej trygg när du är på resande fot. Vi ska berätta vad som kan vara bra att packa ner.

ta med reseapotek
Bilden har vi lånat av www.discoveringtheplanet.com

Att ha i sitt reseapotek

Solskydd, vätskeersättning, hostmedicin, myggmedel och medel för insektsbett, fästingplockare, pincett, plåster, gasbinda. Smärtstillande, värktabletter, alsolspritlösning, näsdroppar, ögondroppar, åksjuktabletter och mycket mera är bra att packa ner. Om du har mediciner du tar regelbundet så se till att du har dessa med dej så de räcker hela resan. Kom ihåg att packa inte ner livsviktig medicin i ditt bagage. Dessa mediciner ska du alltid ha i ditt handbagage. Är det läkemedel som kan vara förbjudna att ta in i vissa länder, tex. medicinsk cannabis för att ta ett exempel. Då måste du ha med dej ett intyg från din läkare som intygar att det är din medicin. Det är mycket viktigt, så glöm inte det.

Resa med barn

Har du barn som är med på resan så är det bra att vara beredd på att det kan hända små olyckor. Barn är aktiva och har lätt för att göra sej illa. Om barnet snubblar och får ett skrubbsår är det viktigt att du har så att du kan göra rent såret noga och plåstra om såret ordentligt. Barn är sällan stilla och har mycket energi, så du får tänka på att lägga om plåstret efter dusch.

Något som är bra att ha med om någon får ett litet jack eller skärsår, är tejp som är avsedda att dra ihop ett jack eller djupare sår. En sax är bra om du måste använda gasbinda. Det är även risk för infektion eftersom barn ofta inte tänker sej för och det kan komma smuts i såret. Som kan göra att såret blir infekterat, därför är det bra om du har Alsolspritlösning med dej så du kan tvätta rent såret. Om ditt barn skadar sej allvarligt så åker du givetvis till närmsta akutmottagning. Om det är akut skada, så är det nummer 112 som du ringer oavsett var du är i Europa. Detta eftersom 112 är ett europeiskt nödnummer som gäller i alla EU länder.

Solsemesterns reseapotek

Om du ska på solsemester så är solkräm A och O. Hur hög solskyddsfaktor du ska ha beror på hur väl du tål solen. Men vi rekommenderar att du alltid börjar med hög solskyddsfaktor. Det är lätt att bränna sej när man är söder ut där solen är starkare än här i Skandinavien. Så det är bra att ha med sej aftersun och om du bränner dej är tex. Aloe Vera Gel bra att smörja in sej i. Även vanlig naturell youghurt är väldigt bra att smörja in sej med när man bränt sej i solen.

Om du har barn med dej så finns det speciella solkrämer för dom med hög solskyddsfaktor. Och det finns även kläder som har UV skydd vilket är mycket bra till barn. Solglasögon är också bra, speciellt för barn, så deras ögon skyddas, köp solglasögon med bra UV skydd, det är värt att lägga ner i reseapoteket. När det gäller solkräm så rekommenderas man att ha extra hög solfaktor i ansiktet och andra ställe på kroppen där du har tunn hud.

reseapoteket på solsemester

Feber och smärta

Det är lätt att bli sjuk när man reser, speciellt när man flyger och sitter i kabinen bland många människor. Därför är det bra att packa ner lite värktabletter, tex. Alvedon, Ipren och liknande. Om du får tandvärk är Ibumentin väldigt bra. Nässpray är bra att packa ner ifall du får en förkylning. Voltaren gel är bra om du får värk. Det finns många bra receptfria läkemedel om du får feber, huvudvärk eller annan smärta. En nack kudde kan vara bra att ha med sej när man ska flyga, då sitter du bekvämare.

Slutord

Tänk på att alltid dricka mycket och ha alltid med dej en flaska vatten! Använd ditt sunda förnuft och packa ditt reseapotek i en väska och ha den alltid med dej på resan. Inför varje resa, gå igenom ditt reseapotek och kontrollera utgångsdatum och att allt är i ordning så du slipper tråkiga överraskningar. Glöm inte ta med din tandbleknings kit om du håller på att bleka tänderna. Eller om du har medicin mot akne. P-piller, kondomer är också bra, din sexuella hälsa är viktig! Gå alltid igenom ditt medicinskåp hemma och se vad du brukar använda och glöm inget viktigt. Kolla om någon ny och bättre produkt finns tillgänglig på något av alla nätapotek. Gör gärna en lista som du sparar och går efter när du packar ditt reseapotek, så spar du mycket tid. Plus att du inte glömmer bort något.

Vi önskar dej en trevlig resa om du ska ut och resa!

Med vänliga hälsningar Lotta på www.internetapotek.eu