Werlabs är ett företag som erbjuder blodprover och en mängd olika hälsokontroller. Det var allmänläkaren Rickard Lagerqvist som grundade Werlabs år 2013. Som allmänläkare såg Rickard att många av hans patienters sjukdomar kunde förebyggas på ett enkelt sätt. Om hans patienter tagit ett blodprov så hade mycket lidande för patienterna kunnat undvikas.

OnlinebutikRecensionInformationBesök
WerlabsBlodprov online.

Werlabs har som vi nämnde, en mängd olika hälsokontroller och de samarbetar med mer än 140 provtagnings ställen runt om i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Blodproven analyseras på Karolinska Universitetslaboratoriet, Aleris och Unilabs. Detta borgar för en hög kvalitet. Werlabs är en registrerad vårdgivare enligt Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

werlabs hälsokontroller

Werlabs principer

I dagens samhälle så är träning och hälsa oerhört populärt och vi matas ständigt med reklam. Både i sociala medier och överallt där du kan se reklam. Alla ska ha en välputsad yta, men insidan är inget som man pratar om i reklam och liknande.

Människor idag är ofta stressade, allt ska ske direkt eller gå riktigt snabbt. Men det finns inga quickfix, varken med bantningsdieter eller andra mirakelkurer. Om du känner att du vill komma igång och må bra och förändra din livsstil som är hållbar. Då tror vi att Werlabs är en bra början för dej. Att må bra på insidan är en förutsättning för att få ett vackert yttre.

Werlabs säger: Om du tar ett blodprov och ser hur din hälsa ser ut inuti, då kan mycket vara vunnet. Du kan se om du har en sjukdom som är livsstils relaterad. Det är därför bra att ha koll på hälsan regelbundet, på så sätt kan du slippa sjukdomar som tex. typ 2 diabetes, för att ta ett exempel. Det är nämligen så att de flesta av våra vanligaste sjukdomar har med vår livsstil att göra.

så här funkar werlabs

Så här fungerar det

Du börjar med att beställa din hälsokontroll, det gör du enkelt genom att logga in med ditt Bank-ID. Sedan beställer du din analys och sedan ska du betala. Du måste ha en e-mail adress och ett mobil nummer. När du gjort detta så skapas en elektronisk remiss som är giltig i tre månader. Denna tar du med dej till provtagnings stället och glöm inte ta med ID-handling.

Därefter tar du ditt blodprov på ett provtagnings ställe. Det finns mer än 140 provtagnings ställen, samtliga i samarbete med svenska sjuk och hälsovården. På de flesta provtagnings ställen har de drop-in, så det är smidigt, dock brukar det vara vissa tider som de har öppet. Du kan även ringa till Werlabs så hjälper dom dej att hitta det närmsta provtagnings stället. De har öppet telefonväxeln alla vardagar mellan 07,00-17,00.

Du får svar på ditt blodprov snabbt och tillsammans med en utförlig läkarkommentar av en legitimerad Werlabs-läkare. Så du behöver inte tyda blodprovet själv utan expertisen sköter det.

Kristin Kaspersen valde Werlabs

kristin kaspersen använder werlabs

Bra att veta: Resultatet av ditt blodprov är skyddat av sekretess samt samma lagar och regler som övriga vården. Du äger själv ditt blodprovs resultat och ingen annan kan ta del utav detta utan ditt godkännande. Tänk på att Werlabs blodprover inte ersätter en läkarkonsultation och om du behöver träffa en doktor, så rekommenderar vi dej att beställa tid på din vårdcentral.

Hälsokontroller hos Werlabs

Werlabs har flera olika hälsokontroller. De två vanligaste är Hälsokontroll XL och Hälsokontroll XL Plus.

Hälsokontroll XL:

 • 33 hälsomarkörer
 • Snabba provsvar och personlig läkarkommentar
 • Beställ med Mobilt Bank-ID
 • Omfattande analys av 8 viktiga område för din hälsa

Hälsokontroll XL Plus:

 • 43 hälsomarkörer
 • Snabba provsvar och personlig läkarkommentar
 • Beställ med Mobilt Bank-ID
 • Omfattande analys av 8 viktiga områden för din hälsa med utökad bedömning inom 5 områden

Övriga hälsokontroller i korthet:

 • Stora hälsokontroller – Omfattande analyser i olika storlekar
 • Hormoner – Dina hormoner och dess effekt på din kropp
 • Kroppen/Organ – Analyser av specifika organ och dess funktioner
 • Vitaminer och Mineraler – Förstå påverkan av kost på din kropp
 • Fertilitet och Graviditet – Hälsosam graviditet och hormonbalans
 • Allergi – Testa om du har allergi

Kom ihåg inför provtagning med Werlabs

 • De flesta provtagnings ställe har drop-in, dock kräver vissa tidsbokning. Så kontrollera öppettider.
 • Tag med giltig ID-handling.
 • Du ska inte äta 10 timmar innan provtagning. Dock går det bra att dricka vatten, svart kaffe eller te, notera: utan socker eller mjölk.
 • Blodprovet ska tas före klockan 10.00 på förmiddagen.
 • Kom i god tid, du bör vila minst 15 minuter innan provet tas.
 • I de fall du tar Levaxin så rekommenderas du att ta din Levaxin efter provtagningen.
 • Du ska vara och känna dej frisk när du ska ta ditt blodprov.

Werlabs blodprover i förebyggande syfte

Eftersom Werlabs blodprover tas i sjukdoms förebyggande syfte så är det viktigt att du är frisk inför provtagningen, så att det blir ett korrekt resultat. Om du har tex. en förkylning, infektion, inflammation eller liknande så kan vissa delar i provet bli missvisande. Även antibiotika påverkar resultatet. Fet mat och alkohol kan påverka dina levervärde, så försök att vara sparsam med det några dagar innan provtagningen ska ske.

Werlabs VS en Vårdcentral

När du använder dej utav Werlabs så väljer du själv vad du vill testa, du behöver inte boka tid (oftast drop-in). Informationen om dina provsvar är detaljerade och analyserad. Om du går till din vårdcentral så kommer de att göra de prover och tester de anser att du ska ta, du väljer alltså inte själv. Resultaten kommer till din läkare och denne ger dej information om resultatet på dina resultat.

Slutord

Werlabs är ett mycket bra alternativ för att, som Werlabs själva uttrycker det. Förstå och förbättra din hälsa genom ett blodprov och ta kontroll över din hälsa på ett enkelt sätt. När du förstår dina värden så kan du på så sätt minimera risken för vanliga folksjukdomar som tex. diabetes och hjärt och kärlsjukdomar. Utöver detta så är det väldigt bekvämt, du slipper boka en tid då de flesta provtagnings ställen har drop-in. Du väljer själv vilken hälsokontroll du vill ha samt att du får utförlig information om ditt resultat.

Med vänliga hälsningar Lotta på www.internetapotek.eu

Populära artiklar här på Internetapotek:

Sidan innehåller reklam genom annonslänkar för Werlabs.